Hvad er zoneterapi

 

Den moderne zoneterapi har sin oprindelse i det 20’ende århundredes USA. I 1913 udgav den amerikanske øre- næse- halslæge William Fitzgerald bogen ”Zone Theraphy”. Heri beskrev han, hvordan han havde erfaret, at tryk på bestemte punkter på kroppen kan få de indre organer til at fungere bedre og samtidig få smerter til at forsvinde. Han var af den opfattelse, at ”refleks-punkter” findes flere steder på kroppen, som f.eks. på hænder, ører, tunge og gane. Disse punkter kunne påvirkes ved hjælp af forskellige træ og metalredskaber.

 

Fitzgerald inddelte kroppen på langs i 10 zoner og kaldte derfor sin metode for zoneterapi. De 10 zoner begyndte ved tåspidserne og endte i fingerspidserne. Ved at trykke inden for én bestemt zone kunne det lindre i hele zonen.

Fitzgerald samarbejdede med en massøse ved navn Eunice Ingham. Hun opstillede en teori om, at reflekszonerne er placeret under fødderne, og at disse zoner afspejler organernes tilstand. Eunice Ingham udgav to bøger, der har haft stor betydning: Stories the feet can tell (1938) og Stories the feet have told (1963). Disse bøger blev oversat til dansk i 1970'erne og vandt stor udbredelse. Zoneterapi blev en udbredt behandlingsform i Danmark i løbet af 1970’erne.

 

Zoneterapi er en meget anvendt alternativ behandlingsform i Danmark. Ifølge zoneterapien opfattes mennesket som et holistisk hele. Bestemte zoner på foden korresponderer med bestemte zoner og organer i kroppen. Behandlingsformen kaldes også "refleksologi."

Det antages, at der findes en vital energi, som cirkulerer i kroppen. Når denne energi blokeres et sted i organismen, vil den zone, hvor blokaden er opstået, blive påvirket. Zoneterapeuten arbejder på at fremkalde en positiv virkning et bestemt sted i kroppen ved trykmassage på føddernes under- og overside. Gennem de enkelte reflekszoners ømhedsgrad, hudens tilstand o.a., danner zoneterapeuten sig et billedet af ubalancen karakter, placering og styrke. Gennem behandlingen påvirkes kroppen og hele kroppen vil søge efter at komme i balance.

 

Mange bruger zoneterapi, selv om de ikke har helbredsproblemer. De gør det for at vedligeholde en god sundhedstilstand og som forebyggelse.

Zoneterapi er en komplementær behandlingsmetode, som hverken kan eller skal erstatte den naturvidenskabelige tilgang til sygdomsbehandling.

 

Reaktioner efter en zoneterapibehandling.

Reaktionerne kan være forskellige. Enhver reaktion hænger sammen med en bedre balance og almentilstand. Det er ikke muligt helt at forudsige kroppens måde at reagere på, da reaktionerne er individuelle. Nogle typiske reaktioner kan være:

 

  • Velbehag

  • Afslappethed, træthed og dyb søvn.

  • Øget vandladning.

  • Øget tarm funktion

  • Grumset mørk urin.

  • Ændring af afføringsmønster.

  • Udskillelse af sekret gennem næse og svælg.

  • Gamle skavanker, som ikke tidligere er blevet kureret kan bluse op for en kort stund igen.

  • Humørsvingninger.

  Klinik Mynte 
v/ Anneh-Mynte Schannong
 H.C. Lumbyesvej 123, 
4700 Næstved
  Tlf: +45 28 19 35 52
www.klinik-mynte.dk
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now